top of page
Ara

Pesketaryen Diyet Nedir?

Güncelleme tarihi: 1 Oca 2020

İlk 1993 senesinde kullanılmaya başlayan Pesketaryen beslenme şekli belki de daha önce ismine aşina olmadığınız bir zayıflama yöntemi ancak aslında da son zamanlarda uygulama sıklığı gittikçe artmaya başlamıştır. Pesketaryen diyet balık ve deniz (su) ürünleri haricindeki et çeşitleriyle beslenmeme esasına dayanır.


Kırmızı et ve beyaz tüketmiyorum sadece balık tüketiyorum ben vejetaryen miyim? diyorsanız yanıtı hemen vereyim siz pesketaryen bir beslenme şeklini tercih etmişsiniz.



Vejetaryen beslenmenin bir çeşidi olarak karşımıza çıkan bu beslenme metodu büyük baş ve küçük baş hayvan etlerinin tüketiminin olmadığı buna karşın balık ve deniz ürünlerinin kullanıldığı ve deniz ürünlerine ilaveten yumurta,bal ve süttünde tüketilebildiği bir beslenme şeklidir.


İtalyanca’da pesce yani balık sözcüğü ile İngilizce’deki vejetaryen sözcüklerinden türetilmiş olan pesketaryen diyetinde sebze, meyve, deniz ürünleri, süt, yumurta, kuruyemiş ve kurubaklagiller yer alıyor. İdeal bir pesketaryen menü, yeşilliklerin ve sebzelerin yüzde 50, deniz mahsullerini veya bitki proteinlerinin yüzde 25, tam tahılların veya diğer karbonhidratların ise yüzde 25 oranında beslenme listesine dahil edilmesinden meydana geliyor.


Detaylı bilgi ve randevu için www.diyetisyenilaypolat.com

+905335634432


31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page