top of page

Duygusal Açlıkla Başetme Yolları

  • Yazarın fotoğrafı: Uzm.Dyt. İlay Polat
    Uzm.Dyt. İlay Polat
  • 20 Eki 2019
  • 2 dakikada okunur

Duygusal açlıkla başa çıkma becerilerini öğrenmek, yaşamdaki stresli durumları tolere etmenize bunlarla başa çıkmanıza yardımcı olur. Duygularınızı iyi yönetmek, sadece yemek seçimlerinizde başarı sağlamakla kalmayıp, fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olabileceği gibi aynı zamanda elinizden gelenin en iyisini yapma yeteneğinizi etkileyecektir. Bir sorunla başa çıkmaya karar vermenin ve stresinizin kaynağını ortadan kaldırmanın birçok yolu vardır. Bazı durumlarda, bu davranışınızı değiştirmek veya hangi işlemi gerçekleştireceğinizi bilmenize yardımcı olacak bir plan oluşturmak anlamına gelebilir.

duygusal açlık

Duygusal açlıkla başa çıkmada size faydalı gelebilecek yöntemler

Duygusal açlığınıza neden olan sorun hakkında düşünme şeklinizi yeniden oluşturun,

Sağlıklı sınırlar belirleyin (arkadaşınıza, eğer sizinle dalga geçerse onunla vakit geçirmeyeceğinizi söyleyin)

Vücudunuza kendinizi iyi hissettirecek şekilde özen gösterin (tırnaklarınızı boyayın, saçınızı yapın, yüz maskesini takın)

Yapılacaklar listesi oluştur,

“Mutlu yerinizi” hayal edin, Kendine bir moral konuşması yap,

Zamanınızı daha iyi yönetmeye çalışın (örneğin, telefonunuzdaki uyarıları kapatın). Spor yap, Günlük tut, yazı yaz, Çiz, Müzik dinle, Duş al, Evcil hayvanla oyna, Doğada zaman harca, Evi (veya bir dolabı, çekmeceyi veya alanı) temizle Kitap oku, Aromaterapiyle ilgilen, Çocuklarınızla oyun oyna, Sağlıklı yemekler pişir, İlgi alanınız olan bir hobi edin, Dua et, Nefes egzersizleri, Minnettar hissettiğin şeyleri listele, Bahçecilikle ilgilen, Yoga yapma, Çay iç Bir stres topu sık Güzel kokan bir losyon sür, Rahatlamanıza yardımcı olacak manzara fotoğraflarına bak Komik bir şey düşün Size insanları, yerleri ve size neşe getiren şeyleri hatırlatan resimlere bakın Gülümsemek Bir rahatlama uygulaması kullanın Yürüyüşe çık,

Bir arkadaş veya profesyonelden destek isteyin.


Aşırı yeme: Gıda ortak bir başa çıkma stratejisidir. Ancak, gıda ile “duygularını doldurmaya” çalışmak, gıda ve kilo sorunlarına sağlıksız bir ilişkiye neden olabilir. Bazen insanlar diğer uç noktalara gider ve yemeklerini kısıtlar (çünkü kendilerini daha fazla kontrol altında hissetmelerini sağlar) ve açıkça, bu sağlıksız olabilir.


 
 
 

Comments


Doğu mah. Papatya sok. No :17

Daire: 2 Pendik /İstanbul

ilaypolat@gmail.com

  • Instagram Social Icon
  • YouTube
  • SoundCloud'a Sosyal Simge
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon

diyetisyenilaypolat.com kullanıcıyı bilgilendirmek amacıyla içeriğini hazırlamaktadır. Sitede yer alan bilgiler uzman kontrolünün yerini tutamaz.

Bu bilgiler şahsi tanı ve tedavi yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Sitedeki kaynaklardan yola çıkarak ilaç tedavisine başlanmamalı ve tedavi değiştirilmemelidir. Bu sitede yer alan yazılar kaynak gösterilmeden, kısmen de olsa kullanılamaz.

bottom of page