Hindistan cevizi Şekeri Faydaları
- Uzm.Dyt. İlay Polat
- 26 Mar 2017
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 5 Nis 2019
Hindistan cevizi şekeri mi?

Evet, yanlış duymadınız son zamanlarda sağlıklı şeker seçeneklerine bir yenisi olarak hayatımıza girdi. Hindistan cevizi tropik bir meyve olmasına rağmen gelişen lojistik ayağı ile Türkiye de bir çok faydalı şeklilerinde kullanımımızdadır. Başta taze meyvesi, sütü ile toz haliyleyse gerek sütlü gerek şerbetli tatlılarımıza lezzet ve besleyicilik katmasının yanı sıra, yağı ile güzellik ve sağlıklı yaşam prensiplerini ilke edinenlerin göz bebeği olmuş, sabunu, sirkesi ,alkollü içeceği gibi daha bir çok alanda karşımıza çıkmaktadır.
Hindistan cevizi şekeri diğer şekerlere göre daha pahalı olabilir ancak diğer seçenekler arasında faydaları aşısından gözlem yaptığımızda önemli bir farkla ayrılmaktadır. Demir,çinko ,potasyum , lif içerir ve antioksidandır.
Herhangi bir şekerin olması gerekenin üzeride tüketilmesi, her ne kadar sağlıklı olan seçenek tercih edilse de, yine de sağlığı olumsuz yönde etkiyecektir. Her zaman belirttiğim gibi yasak yok ancak kontrollü olarak her şey hayatımızda var.
Hindistan cevizi şekerinin, meyvesinde bulunan lifler sayesinde glikozun yavaş emilimi sağlar.Kolesterolün düzenlenmesinde etkilidir. Bitkisel kaynaklı bu şekerin başta diyabetikler ve gut hastalarında sağlıklı olmakla birlikte günlük beslenmesinde lif tüketimini artırmak isteyen şeker tercihi olan kişilerde sağlıklı bir alternatifidir.
Diğer şekerleri hangi alanlarda kullanabiliyorsak Hindistan cevizi şekerini de aynı şekilde kullanılması mümkündür.
Ek Bilgi:
1)Esmer şeker ve beyaz şeker aynı kimyasal yapıya sahiptir.Birisi diğerinden daha az kalorili değildir.
2) 1 gram şeker 4 kaloridir.
1 küp şeker 5 gram şekerdir. Buradan 1 küp şekerin 20 kalori olduğu sonucu çıkmaktadır.
3)Paketli ürünlerde şeker yerine geçen isimler;
Glikoz şurubu,Mısır şurubu,Yüksek fruktozlu mısır şurubu,Dekstroz,Fruktoz, Üzüm suyu konsantresi,Elma suyu konsantresi,Maltodekstrin4) Balın kimyasal yapısı üretildiği bölgeye göre %50 glikoz, % 50 fruktozdan, %36 glikoz, %64 fruktoza kadar değişiyor.
Comments