top of page
Ara

Sertab Erener

Geçtiğimiz günlerde Sertab Erenler’in makyajsız magazine yakalanması daha doğrusu rızası olmadan fotoğraflarının çekilmesi ve gündemi makyajsız fotoğrafların alması ve bu şiddete maruz kalmasından ötürü çok üzgünüm.

Fotograflarıyla ilgili oldukça sert yorumları yapanlarında aslında farketmediği bir durum ,bu durumun kadına yapılan bir şiddetten farkının olmamasıdır.



Güzelliğin moda malzemesi olduğu bu günlerde özgün ve naturel kalabilen bir güzelliğin daha da önemlisi kendisine saygısı olan ve kendisini işine adamış olan bir sanatçının bu şiddete maruz kalması ne kadar saçma...

İdeal güzellik ve 0 beden algısı sosyal medyanında etkisiyle bir çok kişinin kendisini çirkin,değersiz ve yetersiz hissetmesine sebep olmaktadır.

Beden algısının doğrudan ilintili olduğum mesleğim ile elimden geldikçe bu algının kırılmasına yönelik çalışmalar ve projeler içerisinde yer alıyor ve sizlere sosyal medyam üzerinden de bu yönlü bilgiler paylaşıyorum .




Yukarıda @sertaberener ‘in basın mensuplarına ve eleştirenlerine hitaben yazmış olduğu yazı👍 inanılmaz güzel bir dille yazılmış ,kendisini canı yürekten destekliyorum.Yaşanılan bu durum geçtiğimiz günlerde hamilelik kiloları nedeniyle eleştirilen birçok kadın sanatçının da başına gelmiş olan olaydan bir farkı yok.

Manevi şiddet ,bedensel algı şiddeti adını her ne koyarsanız koyun bu şiddetlere maruz kalmış kadınlara 10yıldır söylediğim gibi SEN ÇOK DEĞERLİSİN ,KENDİNİ SEV

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page