top of page
Ara

Güne Başlarken Olmazsa Olmaz 5 Besin

1.Kahve

Kahve, güne başlamak için harika bir içecek. Kafein, ruh hali, uyanıklık ve zihinsel performansı iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Az miktarda kafein bile bu etkilerin oluşmasını sağlamaktadır. Kafeinin ayrıca metabolizma hızını ve yağ yakımını arttırdığı gösterilmiştir. Bir çalışmada, günde 100 mg kafein, insanların 24 saatlik bir süre zarfında 79-150 ekstra kalori yakmalarına yardımcı olduğu belirtilmiştir.


Ek olarak kahve, iltihabı azaltan, hücreleri koruyan ve diyabet ve karaciğer hastalığı riskini azaltan antioksidanlar bakımından zengindir . Özet Bir fincan kahveye sahip olmak güne başlamak için harika bir yoldur. İçindeki kafein ruh halini, zihinsel performansı ve metabolizmayı artırabilir.



2.Yulaf ezmesi Yulaf ezmesi tahıl sevenler için en iyi kahvaltı seçimidir. Yulaf beta-glukan adı verilen benzersiz bir lif içeren yulaf ezmesinden yapılır. Bu lif, azaltılmış kolesterol de dahil olmak üzere birçok etkileyici sağlık yararına sahiptir

Yulaf ayrıca yağ asitlerini sertleşmekten koruyan antioksidanlar bakımından da zengindir. Bu antioksidanlar kalp sağlığına da yarar sağlayabilir ve kan basıncını düşürebilir. Yulaf glüten içermese de, genellikle glüten içeren tahıllarla aynı tesislerde işlenir. Araştırmacılar, çoğu yulafın gerçekten de diğer tahıllarla, özellikle arpa ile beraber üretildiğini göstermektedir. Bu nedenle, çölyak hastalığı veya glüten duyarlılığı olan kişilerde glütensiz olduğu onaylanmış yulafları seçmelisiniz.

Bir fincan (235 gram) pişmiş yulaf ezmesinin sadece yaklaşık 6 gram protein içerdiğini ve bunun da daha yüksek proteinli bir kahvaltının yararlarını sağlamayacağını unutmayın. Yulaf ezmeli kahvaltının protein içeriğini arttırmak için su yerine sütle hazırlayın veya bir taraf yumurta ya da bir parça peynir ile servis edin.

3.Chia çekirdekleri Chia tohumları son derece besleyicidir ve etrafındaki en iyi lif kaynaklarından biridir,iltihabı azaltır ve hastalık riskini azaltabilen antioksidanlarla doludur.

Chia tohumlarındaki lifin bir kısmı, suyu emen, sindirim kanalınızdan geçen yiyecek hacmini artıran ve tok ve doygun hissetmenize yardımcı olan viskoz liftir 12 haftalık küçük bir çalışmada, chia tohumlarını yiyen diyabeti olan kişilerde açlık kan şekeri ve kan basıncındaki iyileşmeler görülmüştür . Chia tohumları ayrıca, hücrelerinizi metabolizma sırasında üretilen serbest radikal denilen dengesiz moleküllerden koruyan antioksidanlar bakımından da yüksektir Diyabetli kişilerin bir başka çalışmasında, chia tohumları, inflamatuar belirteç CRP'yi% 40 azalttığı görülmüştür. Yüksek CRP, kalp hastalığı için majör bir risk faktörüdür.


Yüksek Proteinli Chia Tohumlu Puding Malzemeler: • 1yemek kaşığı chia tohumu.

• 1 su bardağı (240 ml) laktozsuz süt (veyahindistan cevizi sütü veya badem sütü.) • Yarım bardak çilek. • İstenirse Stevia ya da başka bir tatlandırıcı. Yapılışı: • Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin ve iyice karıştırın. • Kaseyi örtün ve en az bir saat buzdolabında saklayın. 4.Yeşil çay Yeşil çay, gezegendeki en sağlıklı içeceklerden biridir. Birçok sağlık yararı vardır. Beyninize ve sinir sisteminize fayda sağlayan EGCG adlı bir antioksidan içerir.

Yeşil çay, fincan başına yalnızca 35-70 mg kafein sağlar; bu, kahvenin yaklaşık yarısı kadardır. Yeşil çay özellikle şeker hastalığına karşı yardımcı olabilir. 17 çalışmanın derlenmesinde, yeşil çay içenlerin kan şekeri ve insülin seviyelerinde azalma olduğunu tespit edilmiştir. Ayrıca beyninizi, sinir sisteminizi ve kalbinizi hasardan koruyabilen EGCG olarak bilinen bir antioksidan içerir .


5.Keten tohumu

Keten tohumu inanılmaz derecede sağlıklı.Yedikten sonra birkaç saat boyunca tokluk hissetmenize yardımcı olur.Keten tohumu aynı zamanda insülin duyarlılığını artırabilir ve kan şekeri seviyesini azaltabilir, ayrıca meme kanserine karşı koruyabilir. İki yemek kaşığı (14 gram) öğütülmüş keten tohumu, 3 gram protein ve 4 gram lif içerir . Kahvaltınızın lifini ve antioksidan içeriğini arttırmak için keten tohumu eklemeyi deneyin.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Diyet Listesi

bottom of page